Ervaringen

Ervaringsverhaal van Mw. Hoge

”Ik ben altijd heel actief en gezond geweest. Naast mijn werk als doktersassistente/medisch secretaresse was ik actief in onze kerkgemeenschap, maar ook zat ik bij een zangkoor, heb ik veel voor mijn ouders gezorgd en heb ik mijn eigen gezin met twee kinderen, die inmiddels elk ook twee kinderen hebben.”

Het verhaal van Mw. Hoge

Op 40-jarige leeftijd ging mijn gehoor geleidelijk achteruit als gevolg van een evenwichtsaandoening. Maar dit hield mij niet tegen actief te zijn. Ik ben secretaris van onze kerkgemeenschap en 15 jaar secretaris van een commissie van de NVVS geweest (dit is nu Stichting Hoormij).

Het gehoorverlies verergerde aan beide kanten en uiteindelijk was er geen resultaat meer met hoorapparaten. Communicatie en telefoneren was echt een probleem. De KNO-arts stelde me een CI voor. Door mijn werk voor de NVVS had ik al veel mensen ontmoet met een CI en was ik hier al mee bekend. In 2011 (ik was toen 66) heb ik mijn CI gekregen. Er zijn verschillende merken CI, maar de vormgeving van MED-EL sprak mij het meeste aan.

De audioprocessor hielp mij weer horen

Binnen een week na aansluiting van de audioprocessor hoorde ik gewoon alles 100% en lag mijn score op ca. 95%. Met mijn CI kan ik dus veel beter verstaan. Ook luister ik graag naar muziek. Wat voor mijn belangrijk is, is dat ik weer kan telefoneren en notuleren bij een vergadering. Wel maak ik veel gebruik van solo-apparatuur en ringleiding. Die helpen mij enorm.

Grijp de kans, als je die krijgt

Als je een CI overweegt, geeft dat aan dat je ernstig slechthorend bent. Als je de kans op een CI krijgt en het voortraject is positief, grijp die kans dan!  Het geeft absoluut meerwaarde, de ingreep is onder narcose dus je merkt er niets van. De periode van ca. vijf weken na de operatie is lastig als het CI nog niet is aangesloten. Laat mensen in het kort opschrijven door middel van een paar woorden waar een gesprek over gaat. Laat je niet afschrikken door uitspraken over de revalidatieperiode. Hoewel de ervaring niet voor iedereen dezelfde is, was het bij mij peanuts!

Bedankt voor uw bericht. We zullen zo snel mogelijk antwoorden.

Stuur ons een bericht

Veld is verplicht

John Doe

Veld is verplicht

name@mail.com

Veld is verplicht

What do you think?

Bericht verzenden

Reactie wordt verwerkt

Sorry. Er is een fout opgetreden. Probeer het opnieuw.

Bedankt voor uw feedback. Uw reactie wordt na goedkeuring gepubliceerd.

Laat uw reactie achter